Fiske

Fritidsfiske/sportsfiske er en populær aktivitet blant innbyggere på Askøy. Hvis du ikke er ute etter laks eller sjøørret, trenger du ikke å betale fiskeavgift til staten.

Her er en liste over Askøys beste fiskevann med en oversikt over hvilke fiskesorter
man kan forvente å få på kroken:

 

Oksnesvannet – ørret
Storavannet – ørret
Siglingevannet – ørret
Tresvannet – ørret, gjedde
Tranetjørna – ørret, gjedde
Fjellvatn – ørret
Stømsnesvannet – gjedde, ørret
Tveitavannet – ørret, røye
Strusshamnvannet – gjedde
Krokåsvannet – ørret
Follesevannet – ørret
Barsavannet – ørret, sjøørret

Til de fleste vannene på Askøy selges det ikke fiskekort. Grunneiere har fiskeretten til vannene, og du bør derfor innhente tillatelse. Så lenge dette skjer skånsomt og ikke er til sjenanse for grunneier, gir de fleste tillatelse til fiske. I sjøen kan du fritt fiske med stang og håndsnøre.

Lokal fiskeforening

Askøy Jeger -og Fisker forening er tilknyttet Norges Jeger -og Fiskerforbund, og tilbyr jakt og fiskerelaterte aktiviteter for både barn, ungdom og voksne. Lokalforeningen ble dannet på Askøy i 1992.

Askøy Jeger- og Fiskerforening har eget jaktutvalg, fiskeutvalg, hundeutvalg, kvinneutvalg og barn- og ungdomsutvalg. Hvert utvalg jobber for å tilby aktiviteter rettet mot sin målgruppe.

Sammen danner også utvalgslederne ett styre, som jobber for å øke jakt, fiske og friluftsinteresse på Askøy, og kunne tilby varierte aktiviteter for alle. Vi ønsker også å knytte jegere og fiskere sammen med ett felles arbeid for å ta vare på naturen rundt oss. Vi vil spre kunnskap om, og utføre bærekraftig forvaltningsarbeid, slik at også den neste generasjonen kan nyte godene naturen gir oss.

Kontakt og mer info

For innmelding eller mer informasjon om oss, gå inn på våre hjemmesider, eller
send oss en e-post. Du kan også bli medlem i vår Facebook-gruppe, da søker du
på «Askøy Jeger- og Fiskerforening». E-post: post@askoyjff.netHovedsponsorer